IMSP Spitalul clinic municipal de ftiziopneumologie


12:57
”Rezultatele activității staționarului în perioada anului 2023”.
”Rezultatele activității staționarului în perioada anului 2023”.


La 06 februarie 2024, în sala de ședințe a IMSP SCMF a avut loc totalizarea rezultatelelor activității instituției în perioada anului 2023.

Dna Marina Stanceva, vice directoare pentru probleme curative a instituției, a prezentat rezultatele activității staționarului în perioada menționată. Informația denotă că Tuberculoza rămâne o problemă prioritară de sănătate publică, înregistrându-se creșterea indicatorilor epidemiometrici în municipiul Chișinău.

Evaluarea indicatorilor de activitate pune în evidență o adresabilitate înaltă a pacienților pe parcursul anului, reducerea mediei spitalizării, o eficiență înaltă a tratamentului. Pentru ameliorarea calității actului medical a fost extins spectrul de investigații de laborator prin punerea în funcțiune a 2 analizatoare pentru determinarea echilibrului acido-bazic,), de digitalizare a posturilor secțiilor clinice pentru monitorizarea proceselor curative și utilizării medicamentelor, achiziționarea tehnicii de calcul pentru cabinetul radiologic și secțiile clinice.


Au fost menționate acțiunile de îmbunătățire a siguranței spitalului (instalarea rampei de oxigen, asigurarea spitalului cu surse alternative de energie prin instalarea a 2 generatoare electrice pentru blocuri, proiectarea sistemului de protecție antiincendiară).

S-a produs amelioarea condițiilor hoteliere pentru pacienți și angajați prin reparații capitale și curente, asigurare cu mobilier a saloanelor secțiilor, dotarea cu utilaj a blocului alimentar, modernizarea cabinetului radiologic.

O atenție deosebită se acordă problemelor ce țin de igiena muncii. Astfel s-au asigurat căile de acces în blocul curativ nr. 1, s-au achiziționat, instalat și verificat climatizoarele în subdiviziuni, s-au procurat cărucioare pentru transportarea produselor nealimentare, s-a efectuat reparația parțială a utilajului din blocul alimentar.

În concluzie, consiliul medical IMSP SCMF a evaluat activitatea anuală a instituției la nivel înalt și a trasat obiective noi pentru îmbunătățirea continuă a actului medical, condițiilor hoteliere, accesibilității pacienților și siguranței pentru anul 2024.


 
Ataşamente: Imagine 1 · Imagine 2
Vizualizări: 49 | Adăugat de: tarlevmarina | Evaluare: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar